Facebook Toestaan Niet toestaan

Heino bekert verder na monsterzege op CSV '28

30 november 2022 9:30

TB

Heino 1 heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de 3e ronde van de districtsbeker.

Tegenstander in de 2e ronde was CSV '28, dat weliswaar uitkomt in de 4e klasse, maar in goede vorm verkeert en voor de beker al een aantal hoger spelende clubs had geëlimineerd. Heino liet er vanaf het begin van de wedstrijd echter geen twijfel over bestaan dat het zich wilde plaatsen voor de volgende ronde en begon zeer scherp aan de wedstrijd. Daardoor werd het klasseverschil al snel uitgedrukt in goals. Al na 3-0 minuten viel de 1-0 door Rick en een paar minuten later was het ook al 2-0 door Tim. Ook hierna bleef Heino op jacht gaan naar doelpunten, maar de nodige kansen waren (nog) niet aan de Heinose aanvallers besteed. In de laatste 5 minuten voor rust werd de score toch nog uitgebouwd: Daan maakte een fraaie goal achter het standbeen langs en Luc haalde na een aantal gemiste kansen achter elkaar de trekker over.
In de rust verlieten Jesper, Luck en Luc het veld voor Stan, die weer terug is van zijn studie in Italië, Marius en Brenden. Ook in de tweede helft schoot Heino uit de startblokken: in de tweede minuut was het alweer raak doordat Daan een afgeslagen corner binnenschoot. De Heinose doelpuntenhonger was daarmee nog lang niet gestild, want binnen het kwartier tilden Stan en Daan, die zijn hattrick completeerde, de stand naar 7-0. Een halfuur voor tijd was het mooiste moment van de avond te noteren: Kevin maakte na een revalidatie van 10 maanden zijn rentree op het veld. Hij viel in voor Sten en ook Nick kwam in het veld voor Daan. In het laatste kwartier bouwde Heino de score nog verder uit: Nick maakte de 8-0, waarna Marius met een loepzuivere hattrick binnen 10 minuten de eindstand op 11-0 bepaalde.

Door dit resultaat gaat Heino in de koker voor de loting van de volgende ronde en kan de ploeg van Martijn de Vogel vol vertrouwen toeleven naar de wedstrijd tegen koploper HBS van komende zondag.