Facebook Toestaan Niet toestaan

Heino haalt verdienstelijk punt bij Hoogeveen

23 januari 2023 19:45

TB

Heino 1 heeft bij de hervatting van de competitie een knap gelijkspel behaald tegen titelkandidaat Hoogeveen. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Bij 0-0 komt algauw de gedachte aan een saaie wedstrijd op, maar daar op Sportpark Bentickspark geen sprake van. Het was de thuisploeg die de favorietenrol in deze wedstrijd snel luister bij wilde zetten; Hoogeveen trok direct ten aanval. Dit leverde in het eerste kwartier al een aantal prima mogelijkheden op, maar keeper Kevin stond steeds goed op zijn post. Heino probeerde ook sporadisch tot aanvallen te komen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Marius was nog het dichtstbij, maar de steekpass van Luc was net te hard, waardoor de keeper eerder bij de bal kon komen dan Marius. Aan de andere kant moest de Heinose verdediging alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden, maar met vereende krachten, en een uitstekend keepende Kevin, lukte dit, tot groeiend ongenoegen van de Hoogeveense aanvallers. Zodoende wist Heino met een 0-0 stand de rust in te gaan.
In de tweede helft ontspon zich een veel meer open wedstrijd, met kansen aan beide zijden. Aanvankelijk was het nog de thuisploeg die het spel dicteerde; de eerste kansjes waren dan ook voor Hoogeveen, en binnen korte tijd kregen alledrie de Heinose middenvelders een gele kaart voorgeschoteld. Gedurende de tweede helft ebden de krachten bij Hoogeveen langzaam weg en zocht Heino brutaal de aanval. Marius en Jesper hadden het vizier echter niet op scherp. Twintig minuten voor tijd kwamen Stan en Rick in het veld voor Luc en Marius; dit bracht nog extra elan in de Heinose aanval. Zo'n tien minuten voor tijd had Heino dé kans om op voorsprong te komen, maar Stan schoot, na een puike actie van Rick, snoeihard op de onderkant van de lat. Omdat ook Hoogeveen de aanval bleef zoeken, bleven er voor beide doelen kansen komen, maar gescoord werd er niet meer, zodat beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen. Een resultaat waar Heino zeker op kan voortborduren.
Volgende week komt Hollandia op bezoek in Heino. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus een mooie kans om de eerste punten in eigen huis binnen te halen.
Bron: Foto van vv Hoogeveen