Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VKW afgelopen zondag met 3-1 weten te winnen. Door dit resultaat is directe handhaving zeer dichtbij voor de ploeg van Martijn de Vogel; daarnaast blijft Heino koploper in de 3e periode.

Op een sfeervol sportpark De Kampen - de Westerborkers hadden een flinke supportersschare meegenomen en ook het Heinose publiek was goed aanwezig - was het Heino dat het initiatief in de wedstrijd naar zich toetrok. Dat leverde een kopkansje voor Jesse op uit een corner en even later een veel grotere kans, tot scoren kwam de spits nog niet. VKW loerde op de counter en stichtte daarmee het nodige gevaar. Bij de eerste kans wist Kevin nog te redden, maar even later was hij kansloos op een mooi lobje van Jonas Nijland. Heino moest zodoende in de achtervolging en dat deed het met verve. Een voorzet van Rick werd door Stan net over het doel gewerkt, maar kort daarna viel al de gelijkmaker. Een lage voorzet vanaf de rechterkant van Jesper werd door iedereen gemist en belandde daardoor in het doel. Heino bleef in het verdere verloop van de 1e helft de bovenliggende partij en wist dat in blessuretijd ook tot uiting te brengen in de score. Een goede aanval over links kon door Jesse eenvoudig afgerond worden, waardoor Heino toch met voorsprong kon gaan rusten.
De tweede helft liet eigenlijk een vergelijkbaar spelbeeld zien als de eerste helft. Heino probeerde met combinatievoetbal gaten in de verdediging van VKW te slaan en VKW loerde op de counter. Een aantal mogelijkheden leverde dit voor Heino wel op, maar geen treffers, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. VKW streed voor zijn laatste kansen in de 4e divisie, dus het gaf zich zeker niet gewonnen. Halverwege de tweede helft ontsnapte Heino maar net aan de gelijkmaker doordat een vrije trap door een Heinobeen van richting werd veranderd en daardoor net naast het eigen doel verdween. Even later kreeg ook Heino een vrije trap op een kansrijke plek na een stevige overtreding op Rick, die daardoor niet verder kon; Lucas was zijn vervanger. De vrije trap werd door Jesper in de muur geschoten, maar in de herkansing passeerde hij twee man om vervolgens snoeihard op de lat te schieten. Een kwartier voor tijd kwam VKW nog eenmaal dicht bij de gelijkmaker na een knappe aanval, maar Kevin hield de bal knap tegen. Kort daarop werden Jesse en Stan vervangen door Daan en Luc, die koud in het veld de wedstrijd beslisten: na een prima steekpass van Kay omspeelde Luc de keeper om voor te geven op Daan, die de bal makkelijk kon binnenlopen. Daarmee was het Westerborkse verzet wel gebroken en kon Heino de wedstrijd eenvoudig uitspelen.
Door dit resultaat is directe handhaving bijna een feit: met nog drie wedstrijden te spelen is de voorsprong op nummer 13 De Zouaven opgelopen tot 7 punten en ook Alphense Boys kijkt al tegen een achterstand van 5 punten aan, waarbij beide ploegen ook nog tegen elkaar spelen. Komend weekend speelt Heino zich in de thuiswedstrijd tegen Be Quick op zaterdagavond (aanvang 19.00 uur) bij winst op eigen kracht definitief veilig. In de 3e periode blijft Heino koploper; de voorsprong op achtervolgers RKAVV en Purmersteijn bedraagt 3 punten.

RTV Drenthe maakte een mooie samenvatting van de wedstrijd. (Samenvatting helemaal onder aan het artikel.)