Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 is er afgelopen zondag in geslaagd de laatste wedstrijd van dit debuutseizoen winnend af te sluiten. Op het eigen sportpark werd het Rotterdamse VOC met 2-1 verslagen.

Trainer Martijn de Vogel moest door schorsingen en blessures in de achterhoede nogal puzzelen om een elftal op papier te krijgen. Luck werd centraal achterin geposteerd naast Tristan, Robbert mocht in zijn laatste wedstrijd voor Heino 1 starten als linksachter en Daan kreeg een kans als tweede spits naar Jesse, waarmee de intenties voor deze laatste wedstrijd direct duidelijk waren: Heino wilde ten aanval. Dat resulteerde al na enkele minuten in de 1-0: Tristan gaf een prima lange bal op Stan, die beheerst afrondde. Na een kwartiertje spelen was Aron dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net langs de kruising. Halverwege de 1e helft besloot de scheidsrechter een drinkpauze in te lassen en na deze drinkpauze waren het de gasten die beter in hun spel kwamen en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Met een fraaie steekpass werd Jeroen Straetemans vrijgespeeld; in eerste instantie kwam Kevin wel als winnaar uit de tweestrijd, maar in de rebound kon Straetemans gemakkelijk binnenkoppen. In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer, met kansen voor beide doelen, maar geen goals. Dat was onder andere te danken aan Robbert die een bal van de lijn haalde.
In de rust verving Martijn de Vogel Rick voor Lucas. Heino schoot weer uit de kleedkamer en al na 2 minuten was het bijna 2-1. Aron speelde Jesse vrij met een knappe steekpass, maar de Rotterdamse keeper plukte de bal van Jesses schoen. Dit was de opmaat voor een tweede helft vol met kansen voor beide ploegen. Zo kon kort na Jesses kans een VOC-speler ongehinderd opstomen naar Kevin, maar tot opluchting van Heino vloog zijn schot ruim over het doel. Even later was Aron dicht bij de 2-1 en kwam Heino goed weg toen een poging van VOC op de paal belandde. Na een uur spelen kwam Brenden in het veld voor Jeroen. Heino bleef de aanval zoeken, maar gaf daarmee ook de nodige ruimte weg waardoor VOC ook kansen kreeg; zo bleef het spel op en neer golven en was het eigenlijk een klein wonder dat het zo lang 1-1 bleef. Lucas was dicht bij de 2-1 en een aantal voorzetten van Jesper waren net te scherp. Aan de andere kant ging een kopbal van VOC via de lat over het doel. Het laatste kwartier mochten JO19-1-spelers Nick en Abel nog invallen voor Robbert en Daan, terwijl keeper Kevin bij zijn welverdiende publiekswissel een staande ovatie kreeg. Hij gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij Excelsior '31 en werd vervangen door Ivan. Net toen iedereen dacht dat het bij een gelijkspel zou blijven wist Heino dan toch nog de winnende treffer te produceren. Nick zette goed voor op Stan, die de bal doorspeelde naar Jesse. Voor Jesse was het vervolgens een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten. Een prachtig slot van een prachtig seizoen, dat na afloop in de kantine goed gevierd werd met niemand minder dan Django Wagner