Lageweg 6
2201TV
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

Heino 1 heeft afgelopen zondag de goede resultaten van de afgelopen weken voort weten te zetten met een verrassende 3-0 overwinning bij SJC. Hiermee verstevigde Heino zijn 10 plek op de ranglijst én is het nu de enige ploeg in de 3e periode zonder puntverlies.

Waar Heino het eerder dit seizoen in de openingsfase zo vaak moeilijk had, schoot het in Noordwijk uit de startblokken. Al in de 1e minuut moest keeper Hoogervorst van SJC handelend optreden bij een lange bal van Heino en 2 minuten later was het al raak. Een lange bal van Aron werd door de verdediging van SJC niet goed verwerkt, waardoor Stan de bal over de keeper heen kon spelen. Een droomstart voor Heino dus. SJC, dat bij winst de koppositie over kon nemen, slaagde er vervolgens amper in om het Heino echt moeilijk te maken. Sterker nog: het was Heino dat in de loop van de 1e helft keer op keer gevaarlijk kon worden, maar helaas stonden de paal en keeper Hoogervorst steeds in de weg. Pas na een klein halfuur spelen viel het eerste wapenfeit van de thuisploeg te noteren. Een kans voor Martijn van Trigt werd vakkundig gekeerd door Kevin. In de 38e minuut wist Heino het surplus aan kansen eindelijk om te zetten in een doelpunt. Een corner van de rechterkant kon niet weggewerkt worden, waarna de bal bij Tim belandde. Die speelde zich knap vrij om de bal vervolgens strak in de korte hoek te schieten. Zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand aan de thee.
In de 2e helft was het SJC dat probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de Heinose verdediging hield relatief simpel stan; bij enkele speldenprikken stond Kevin steeds zijn mannetje. Doordat Heino een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen miste, bleef het toch nog enigszins spannend in Noordwijk. In de 83e minuut maakte Jesse aan alle onzekerheid echter een einde door de bevrijdende 0-3 te maken. In de slotfase kreeg Heino zelfs de mogelijkheid om de score nog verder uit te breiden, maar dat gebeurde niet, waardoor Heino met een uitstekend gevoel de verre terugreis kon maken. Door dit resultaat handhaaft Heino zich op de 10e plaats, met een kleine voorsprong van 3 punten op Alphense Boys en De Zouaven, de 12e en 13e staan. In de 3e periode is Heino nu met 12 uit 4 de enige ploeg zonder puntverlies; Be Quick 1887 volgt op 2 punten achterstand.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd door SJC TV.

Heino 2 verloor de topper tegen concurrent TVC '28 met maar liefst 5-0. De titelaspiraties moeten dus weer even in de koelkast. Heino 3 haalde uit tegen Heeten 2: 7-2. JO19-1 speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Dalfsen en won knap met 5-4 van Den Ham. Vrouwen 1 won met 3-0 van hekkensluiter Swift '64.