2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Heino 1 heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen HBS met 3-0 verloren.

Heino begon de wedstrijd in Den Haag in de gebruikelijke opstelling, met Tristan als vervanger van de geblesseerde Sten. Na een minuut stilte wegens het overlijden van H11-speler Luuk Rechterschot kon de wedstrijd beginnen en het was Heino dat het eerste wapenfeit wist te noteren. Een schot van Jesper ging net over het doel. Daarna was het de thuisploeg die het initiatief naar zch toetrok, met enkele gevaarlijke situaties tot gevolg. Gelukkig voor Heino stond het vizier niet altijd op scherp en wist Kevin enkele keren knap redding te brengen. Op slag van rust kreeg HBS nog een grote kans, maar ook die werd een prooi voor Kevin. Zodoende was 0-0 een logische ruststand.

In de tweede helft schoot Heino uit de startblokken met direct twee grote kansen, eerst voor Luck en vervolgens voor Stan in de rebound. Een doelpunt leverde het helaas niet op. Even later viel Kay geblesseerd uit, Robbert was zijn vervanger. Halverwege de tweede helft was het dan toch HBS dat op voorsprong kwam; Luca van Leeuwen kon matig verdedigen van Heino afstraffen. Direct na de 1-0 kregen de Hagenaars een uitgelezen kans op de 2-0, maar Kevin voorkwam erger. In een poging de gelijkmaker te forceren bracht Martijn de Vogel aanvaller Daan voor verdediger Tristan, maar de aanzet tot een slotoffensief werd kort daarna in de kiem gesmoord doordat de scheidrechter Tim tot ieders verbazing met een rode kaart naar de kleedkamer stuurde. HBS kon daarna op zoek naar een grotere uitslag. Eerst belandde een vrije trap vol op de lat en daarna hield Kevin Heino een aantal keer in de wedstrijd. Zo'n 10 minuten voor tijd leek Heino zowaar de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt van Jesse werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase wist HBS dan toch nog uit te lopen naar 3-0 via doelpunten van Matthijs Harthoorn en Jasper Hooft, die een aardige wereldgoal produceerde. Een mooi moment was er nog wel voor Abel Roelofs en Nick Peters van JO19-1, die kort voor tijd hun debuut in onze hoofdmacht mochten maken.
Door dit resultaat zakt Heino in de 3e periode in 1 klap van de 1e naar de 6e plaats, waardoor de ploeg min of meer uitgespeeld is. Komende zondag speelt Heino de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het Rotterdamse VOC, dat inmiddels ook veilig is.

Heino 2 sloot de competitie zondag af met een0-2 nederlaag  tegen Bon Boys en ook Heino 3 verloor, met 0-1 van ABS 2. H4 wist met 2-1 te winnen van Diepenveen 3 en heeft met nog 1 wedstrijd te spelen het kampioenschap in eigen hand; het is alleen nog onduidelijk wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden. JO19-1 wist met 3-1 te winnen van hekkensluiter Nieuwleusen en eindigt in de hoofdklasse op een 10e plaats. JO17-1 won op bezoek bij Heerenveense Boys met 1-6 en eindigt daarmee heel knap als 2e in divisie 7, op slechts 1 punt van kampioen Dalfsen. Vr1 won met 0-3 bij Go Ahead Kampen en eindigt daarmee op een 4e plaats in de 3e klasse.