Winst in cruciale wedstrijd tegen Buitenpost

Buitenpost

21 april 2024 14:00

S.J.F. Huijs

Sportpark De Kampen
Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft de cruciale wedstrijd tegen concurrent Buitenpost weten te winnen. Lang leek de wedstrijd zonder doelpunten te eindigen, maar in de slotfase sloeg Heino tweemaal toe.

Bij Heino keerde Luck van der Burg terug in de basis; dit ging ten koste van Kay Ruiter. Voor aanvang werd aanvoerder Jesper Schokker gehuldigd voor zijn 400e wedstrijd in Heino 1, waarbij onze tribune omgedoopt werd in de Jesper Schokkertribune. In de openingsfase leek bij beide ploegen de angst om te verliezen de boventoon te voeren, want ondanks een flinke portie strijd was er van goed voetbal weinig sprake. Onder druk van Buitenpost hanteerde Heino veelal de lange bal, wat niet tot veel succes leidde. Alleen uit een aantal corners wist Heino wat gevaar te stichten, maar keeper Kevin van der Meulen hoefde amper handelend op te treden. Na een minuut of twintig raakte Ruben Meijer bij een ongelukkige botsing geblesseerd; Kay Ruiter was zijn vervanger. Bij Buitenpost was linksbuiten Sam Wormmeester bij vlagen een plaag voor de Heinose verdediging; Sten Rosendal liep bij een van zijn acties tegen een gele kaart aan. Echt grote kansen leverde dit echter ook niet op. Op slag van rust was Buitenpost nog het dichtst bij een treffer toen de bal via het been van een Heinose verdediger tegen de paal kwam. 0-0 was zodoende een logische ruststand, waardoor Heino, ondanks het matige spel, nog mocht hopen op een mooi resultaat.

In de tweede helft kwam Heino iets beter voor de dag en het nam aanvankelijk het initiatief in de wedstrijd, maar tot gevaarlijke situaties kwam het niet. Na een kwartiertje spelen bracht Martijn de Vogel Stan Heetkamp in voor Stijn Kogelman voor nieuwe aanvallende impulsen. Buitenpost nam het initiatief echter over, maar wist keeper Ivan ook niet echt in de problemen te brengen. Zo bleef het spel wat op en neer gaan, met veel strijd en wat minder goed voetbal. Heino beet pas in het laatste kwart van de wedstrijd wat meer van zich af, met onder andere een knal van 25 meter van Stan die keeper Van der Meulen ternauwernood wist te pareren. Een kwartier voor tijd kwam Jesse Kruiper in het veld voor Rick Vreeswijk om voorin wat te forceren. Toch leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, maar het venijn zat duidelijk in de staart. In de 88e minuut kregen de gasten eerst een flinke kans, maar het schot werd geblokt door de Heinose verdediging. De tegenaanval werd halverwege de Heinose helft onderbroken met een overtreding. De toegekende vrije trap werd het strafschopgebied in gepompt en verlengd door Jesse, die daarmee Stan helemaal vrij voor de keeper van de Friezen zette. Stan wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de bevrijdende 1-0. Buitenpost ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Heino dat niet veel later de wedstrijd besliste doordat Matthias Reimink een voorzet van Jesper binnen wist te koppen. Zodoende boekte Heino een heel belangrijke 2-0 overwinning op directe concurrent Buitenpost, dat het door deze overwinning weer passeert op de ranglijst. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat Heino op de 'veilige' 12e plaats; de verschillen tussen de nummers 10 en 14 zijn echter zeer klein, dus er is nog niets beslist. Over twee weken wacht Heino de uitwedstrijd tegen nummer 14 Longa '30, dat zijn laatste twee wedstrijden wist te winnen. Opnieuw een finale dus voor de mannen van Martijn de Vogel.

Zondagochtend won Heino 2 met 6-1 van Grol, waardoor de ploeg in het spoor blijft van koploper TVC '28. Heino 3 kwam tegen Overwetering 2 niet verder dan een 3-3 gelijkspel, maar het zag concurrent Dalfsen 2 verliezen, waardoor de ploeg over 2 weken in de uitwedstrijd tegen WWNA 2 het kampioenschap kan veiligstellen. Heino 11 werd zondag al wel kampioen door de wedstrijd tegen Heino 9 met 6-1 te winnen. Zaterdag won ook JO19-1 met 6-1, tegen Dalfsen, terwijl JO17-1 met 4-2 onderuit ging tegen Hellendoorn. Vr1 ten slotte verloor met 2-4 van koploper NEO.