Alweer een gelijkspel voor Heino 1

7651LD
TUBBERGEN
tel. 0546-621885

Heino 1 heeft afgelopen zaterdag in een spectaculair duel tegen TVC '28 een punt behaald in de strijd tegen degradatie. In Tubbergen eindigde de wedstrijd in 3-3.

Bij Heino ontbrak Luck van der Burg, waardoor Matthias Reimink op het middenveld kwam te spelen en Jesse Kruiper een kans kreeg in de spits. Achterin waren er basisplaatsen voor Kevin Roddenhof, die terugkeerde van een schorsing, en Jeroen Bos ten koste van Sten Rosendal en Kay Ruiter. Deze wijzigingen hadden in eerste instantie niet het gewenste effect, want binnen 5 minuten keek Heino al tegen een 2-0 achterstand aan. Mart Groothuis en Sam Holsink konden beide een prima aanval afronden. Door deze snelle achterstand moest Heino vol aan de bak en juist op dit soort momenten laat de ploeg zich van zijn beste kant zien. Een eerste Heinose kant werd nog gekeerd door de Tubbergse keeper, maar daarna was er voor TVC '28 geen houden meer aan. TIm Leferink kopte de 2-1 binnen uit een corner en nog geen twee minuten later zette Rick Vreeswijk de gelijkmaker op het scorebord. Het hoogtepunt van de eerste helft volgde weer vijf minuten later. Stan Heetkamp kreeg de bal in het strafschopgebied en stuurde met één kapbeweging drie verdedigers en de keeper het bos in, waarna hij de bal in het lege doel schoof. In het restant van de eerste helft kreeg Heino nog kansen om de score uit te breiden, maar helaas viel de 2-4 niet.

In de tweede helft volgde een fanatieke strijd om de winst; beide ploegen hadden de punten immers hard nodig in de strijd om handhaving in de 4e divisie. De eerste kansen waren weer voor Heino, maar in de 60e minuut viel de 3-3 doordat Koen Fleer een corner binnenkopte. Het laatste halfuur van de wedstrijd was de spanning te snijden; trainer Martijn de Vogel probeerde met enkele verse krachten de overwinning te forceren, maar ondanks enkele mogelijkheden over en weer werd er niet meer gescoord, waardoor Heino maar weer eens een gelijkspel noteerde en volgende week tegen Be Quick 1887 de absolute finale voor lijfsbehoud speelt. Na het laatste fluitsignaal bleef TVC '28 nog even in spanning maar toen bleek dat Buitenpost en Longa '30 beiden gelijkspeelden kon voor de Tubbergenaren het feest losbarsten: zij zijn zeker van nog een jaar in de 4e divisie.

Heino 2 won maandag met 0-1 van Bemmel en kroonde zich daarmee tot kampioen van de reserve hoofdklasse. Een unieke prestatie van de ploeg van Noah Bruggeman, die zich nu mag gaan mengen in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams. Heino 3 verloor met 0-2 van Voorwaarts Twello 3, dat daarmee de 3e periode veroverde. Zaterdag wist JO19-1 met 1-2 te winnen van HHC Hardenberg JO19-2 en ook JO17-1 haalde drie punten binnen: 4-2 tegen Dedemsvaart.