Terecht verlies tegen VVOG

8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen VVOG verloren. In een zonovergoten eigen huis waren de Harderwijkers met 1-3 te sterk.

Bij Heino keerde Sten Rosendal terug van een schorsing, hij verving Kevin Roddenhof die op zijn beurt geschorst was. Verder was de basisopstelling dezelfde als vorige week tegen Longa '30. Vanaf de 1e minuut bleek dat Heino een zware middag zouden krijgen tegen het opgeleefde VVOG. Met name de voorste linie van de gasten waren een plaag voor de Heinose verdediging. In de 11e minuut viel dan ook de 0-1; Elikia Mbinga, die nog in de jeugd van Ajax speelde, legde de bal af op Khalid Tadmine, die de bal feilloos binnenschoot. Na deze treffer kroop Heino wat meer uit zijn schulp en onder druk bleek de Harderwijkse defensie toch wel kwetsbaar. Zo kon Heino na 20 minuten spelen van een fout in de opbouw van VVOG, waardoor Stan Heetkamp uiteindelijk kon scoren. Daarna was het VVOG dat het heft weer stevig in handen nam, maar Ivan Kaniuchko had een stel prima reddingen in huis op goede kansen van Mbinga en Joshua Patrick. De grootste kans van de eerste helft was echter voor Heino. Na een goede aanval over rechts kwam Stan op een paar meter van het doel helemaal vrij, maar hij had net te veel tijd nodig om de bal binnen te werken. Zo gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

In de tweede helft kwam Jeroen het veld in voor Kay Ruiter. Heino probeerde wat meer druk vooruit te geven, maar VVOG bleef de gevaarlijkste ploeg. Na zo'n 10 minuten kreeg de ploeg na een snelle uitbraak een niet te missen kans, maar de bal rolde gelukkig voor Heino net voorlangs. Een minuutje later was het echter toch raak; topscorer Joshua Patrick kreeg de bal in de zestien en schoot prima binnen. Kort daarna moest Sten ten koste van een gele kaart ingrijpen bij weer eens een dribbel van de snelle Mbinga. Heino probeerde ondertussen met lange ballen tot kansen te komen, maar met veel finesse gebeurde dit niet en toen Mike van der Laar halverwege de 2e helft een vrije trap van een meter of 18 binnenschoot, leek de wedstrijd beslist. Martijn de Vogel bracht met Luc Fakkert, Jesse Kruiper en Stijn Kogelman nog wel wat verse aanvallende krachten in het veld, maar dat bood ook geen soelaas. VVOG bleef in de omschakeling zeer gevaarlijk en het was aan Ivan, die weer een uitstekende partij keepte, te danken dat VVOG niet meer afstand nam. Zodoede bleef het 1-3 en kwam er een einde aan de ongeslagen serie van Heino. Door dit resultaat zakt Heino naar de 12e plek, nog een puntje boven de nacompetitieplekken, waar Buitenpost en Longa '30 met 0-0 gelijkspeelden tegen elkaar zaterdag, en 4 punten voor Be Quick 1887, dat in de absolute slotfase met 1-0 verloor van MASV. Komende zaterdag om 18.00 staat de volgende finale op het programma voor Heino, dan gaat de ploeg op bezoek bij nummer 10 TVC '28.

Heino 2 kwam zelf niet in actie, maar zag concurrent TVC '28 onverwacht verliezen van SDOUC, waardoor de ploeg komende zondag kampioen kan worden in de reserve hoofdklasse. Heino 3 won met 1-2 bij WWNA 2 en is door dat resultaat kampioen geworden; een prachtige prestatie! Zaterdag verloor JO19-1, na een 3-0 voorsprong, met 3-4 van Den Ham, terwijl JO17-1 met 3-1 onderuit ging tegen NEO. Vr1 won zaterdag met 2-3 op bezoek bij Bruchterveld.