Heino wint van Be Quick 1887 en blijft in de 4e divisie

8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft zich afgelopen zaterdag op eigen kracht veilig gespeeld en komt daardoor ook komend seizoen uit in de 4e divisie. In eigen huis werd het tegen Be Quick 1887 2-0 voor dee ploeg van trainer concurrent Martijn de Vogel, die daarmee het afscheid kreeg dat hij verdient.

De basisopstelling van Heino kende 2 wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen TVC '28. Op rechtsachter kreeg Kay Ruiter de voorkeur boven Jeroen Bos, terwijl Stijn Kogelman Jesse Kruiper verving in de spits. Heino begon - in tegenstelling tot vorige week - onder het toeziend oog van zo'n 1000 bezoekers uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg zette Be Quick direct onder druk en dat leverde in de openingsfase al snel een aantal corners op. Uit een van deze corners wist Tim Leferink - wie anders? - al na 5 minuten raak te koppen. Na deze fantastische start gaf Heino het initiatief wat meer aan de gasten uit Groningen, maar die wisten maar weinig gevaar te creëren; de sporadische doelpogingen die ze voortbrachten waren een eenvoudige prooi voor keeper Ivan. Heino kreeg wat mogelijkheden om in de omschakeling toe te slaan, maar deze werden niet goed uitgespeeld, waardoor de eerste helft, waarin de spanning goed voetbal overtrof, eindigde in 1-0.

In de tweede helft ging Be Quick nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en die leek na 5 minuten ook te vallen. Een misverstand in de Heinose verdediging leverde een grote kans op voor Patrick Helbig, maar met een fantastische redding wist Ivan een bijna zekere treffer te voorkomen. Kort daarna viel de beslissing in de wedstrijd. Na goed ingrijpen van de prima spelende Ruben Meijer kon Heino er snel uit komen via Jesper Schokker en Stijn Kogelman. Stijn stuurde Jesper weer de diepte in, die vanaf de achterlijn de bal voorgaf. De voorzet werd onderweg nog even aangeraakt, maar dat maakte voor Stan Heetkamp niet uit: hij plaatste de bal heel beheerst in de verre hoek. Een ontlading binnen en buiten het veld was het gevolg. Voor de jonge ploeg van Be Quick was dit de nekslag en Heino kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen. Sterker nog: de ploeg kreeg een paar flinke kansen om de score uit te breiden, maar Stijn en Jesper stuitten op keeper Stein Barkhuis, die groter leed voor Be Quick voorkwam. Het mocht de pret niet drukken, want toen de scheidsrechter na 93 minuten voor het laatst floot, kon het feest bij Heino beginnen: ook volgend jaar mag de ploeg weer uitkomen in de 4e divisie!

RTV Oost maakte een mooie samenvatting van de wedstrijd.