Facebook Toestaan Niet toestaan

Heino wint van concurrent Bemmel

1 mei 2022 20:15

Heino 1 heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om plaats 2. Concurrent Bemmel werd met liefst 5-2 verslagen.

Voor aanvang van de wedstrijd had Heino 3 punten meer dan Heino, maar het was Heino dat uit de startblokken schoot. Al na 5 minuten stond de 1-0 namelijk op het scorebord, doordat Marius een prima voorzet van Jesper kon afronden. Hierbij kwam Marius overigens in botsing met de Bemmelse keeper, die daarbij zijn neus brak en logischerwijs niet verder kon spelen. Heino bleef na deze mooie start de aanval zoeken en Bemmel kwam niet echt in het stuk voor. Na een kwartier kreeg Heino een penalty wegens hands; Jesse wist wel raad met dit buitenkansje en maakte de 2-0. Na een halfuur was het zelfs al bijna 3-0, maar een vrije trap van Luc belandde op de paal. Bemmel had tot dat moment eigenlijk nog geen serieuze kans gehad, maar kwam even later wel ineens terug in de wedstrijd, doordat een vrije trap van richting werd veranderd en zo het doel in vloog. Op slag van rust kreeg Bemmel ook nog een unieke kans op de gelijkmaker, maar Kevin hield een strafschop van Ricky Houterman knap uit zijn doel.
In de tweede helft ging Bemmel weer op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Heino probeerde gevaarlijk te worden in de omschakeling. Halverwege de tweede helft, toen Bemmel de druk langzaam opvoerde, kwam Rick in het veld voor Stan. Rick liet direct twee mooie acties zien en toen hij, net 3 minuten in het veld, de bal voor de voeten kreeg in het strafschopgebied, schoot hij direct maar raak: 3-1. Bemmel was door deze tegentreffer duidelijk van slag, en Heino maakte daar uitstekend gebruik van: nog geen 5 minuten later was het door kopballen van Jesse en Tim alweer 5-1. Op dat moment was Bemmel rijp voor de sloop en kreeg Heino nog de nodige kansen om de score verder uit te bouwen, maar dat lukte helaas steeds net niet. Alleen Bemmel deed nog iets terug door 10 minuten voor tijd de 5-2 te maken, maar daar bleef het bij.
Zo kent Heino een uitstekende generale repetitie van de Sallandse Derby van volgende week tegen Rohda, dat zelf gelijkspeelde bij Winterswijk. Op doelsaldo is Heino Bemmel nu voorbijgegaan in de stand, wat een ongekende weelde betekent: na 20 wedstrijden staat Heino op een bijzonder knappe 2e plaats, waarmee het volop meedoet om de prijzen!