Winterloop

De start van de 500M voor kinderen t/m 6 jaar

De 32e 'Winterloop' is op zaterdag 4 januari 2020!

Elk jaar in januari vindt de jaarlijkse 'winterloop' weer plaats, voorheen 'veldloop'. In 1986 was de start met de 10 km om de voetballoze periode rond de jaarwisseling te doorbreken. Vorig jaar stond de teller vanaf 1986 op 11.099 deelnemers. In al die jaren is het evenement drie keer afgelast; 1997: elfstedentocht; 2000: sneeuw en 2017: storm, code ... ;)!
Ook dit jaar, 31 succesvolle edities verder, gaat de winterloop weer plaatsvinden. Op zaterdag 4 januari 2020 is het moment van het jaar waarbij inwoners individueel binnen en buiten Heino, voetbalteams onderling en zelfs sponsoren tegen elkaar strijden bij dit jaarlijks hardloopfestijn. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor bakkerij van der Most.

De 'Winterloop' gaat over het Heino-gevoel, wat betekent:

- dat het eerste elftal zich deze dag gaat inzetten voor de warming-up en begeleiding van de allerkleinsten.
- dat vv Heino meer is dan voetbal alleen ..., wij ook andere sponsoren uitnodigen om mee te doen met een team
- dat als je aan de teamwedstrijd meedoet, je gaat voor de 5 km
- dat je als deelnemer van een team een lager bedrag betaalt dan individuele deelname, nl. voor jeugdteams € 4,00 per deelnemer, bij de seniorenteams is dat € 5,00
- dat het deelnemende team wordt beloond met een tegoedbon voor een broodje knakworst na afloop in de sportkantine
- dat na afloop van deze 'Winterloop' het in de sportkantine nog lang gezellig blijft.

Informatie teamwedstrijd

Aan de teamwedstrijd over 5 km kunnen zowel seniorenteams als jeugdteams meedoen. Het team moet uit minimaal 4 finishende deelnemers bestaan. De tijden van de 4 leden uit een team, die het eerst binnenkomen worden bij elkaar opgeteld tot de teamtijd. Om ieder team evenveel kans te geven op de eerste plaats wordt een correctiefactor toegepast.

Inschrijven voor de teamwedstrijd kan via een daarvoor speciaal ontwikkelt formulier. Dat formulier wordt aan de leiders van elk team digitaal toegezonden. Het is de bedoeling dat het ingevulde formulier uiterlijk 31 december ingeleverd is bij Jan van Hittersum, Tulpenboom 44. Het kan ook digitaal toegezonden worden via hittersum@hotmail.com

Algemene informatie over 'Winterloop'.

De loop wordt gehouden op zaterdag 4 januari 2020 en er worden vier afstanden gelopen. De starttijden en prijzen individuele inschrijving zijn als volgt:

13.00 uur             500 m t/m 6 jaar, inschrijfgeld € 2,00
13.10 uur             1 km t/m 9 jaar, inschrijfgeld € 2,00
13.25 uur             2.5 km t/m 12 jaar inschrijfgeld (€ 3,00)
14.10 uur             5 km inschrijfgeld € 6,00 (jeugdleden vv Heino € 5,00)
14.10 uur             5 km inschrijfgeld teamwedstrijden (jeugd, € 4,00 per dln. en senioren € 5,00 per dln.)
14.10 uur             10 km inschrijfgeld € 6,00

Inschrijven als individu kan op twee manieren. Ten eerste via de voorinschrijving
Dit kan digitaal via www.mijninschrijving.nl
Het kan ook nog op de dag zelf in de sportkantine tot 10 minuten voor de start van de afstand.

De deelnemers aan de teamwedstrijd hoeven zich niet meer zelf in te schrijven. Inschrijven via  het formulier voor de teamwedstrijd is voldoende.

Informatie prijsuitreiking

De prijsuitreiking voor kinderen die deelnemen aan de 500m, 1 km en 2.5 km vindt direct plaats na de finish. Voor de overige afstanden vindt de prijsuitreiking om 15.30 uur plaats in de sportkantine.

Voor de 500 m en 1 km: ontvangen de 1e drie een beker.
Voor de 2.5 km: de 1e drie jongens en de 1e drie meisjes ontvangen een beker.
Voor de 5 en 10 km: de 1e drie heren en de 1e drie dames ontvangen hun prijs in natura.

Er zijn vijf geldprijzen te verdienen voor teams, resp. € 50, € 40, € 30, €20 en € 10.

Extra prijzen bij verbetering parcoursrecord op de 2.5, 5 en 10 km van respectievelijk €10, €25 en €50.

Extra: ‘KAMPIOEN HEINO’ op de 5 en 10 km voor 1e dame en 1e heer.

Informatie route

De routes zijn gelijk aan voorgaande jaar. Via onderstaande links zijn de routes te bekijken.

Via onderstaande links zijn de routes te bekijken.

Route 5 en 10 km. Op de 10 km wordt 2 keer de route gelopen

Route 1 km

Route 2.5 km

Parcourrecord verschillende afstanden staat op volgende namen:
2,5 km: 9.45 Minke Nijhuis, Zwolle (2015).
5 km: 15.24 Ruud Boom, Nieuw Heeten (2012)
10 km: 32.48 Gerard Hendriks, Ruurlo (1990).

KUNNEN WIJ JOU OPSTELLEN?

... NIET ALS HARDLOPER, MAAR WEL OM MEE TE LOPEN IN DE ORGANISATIE VAN DE WINTERLOOP EN ZO JE CONDITIE OP PEIL TE HOUDEN, WE ZOEKEN NIEUWE 'WINTERLOPERS', JE BENT VAN HARTE WELKOM! Wat er allemaal bij komt kijken, neem hiervoor contact op met Jan van Hittersum.

Uitslag teamwedstrijd 5 km Van der Most-vv Heino winterloop van 4 januari 2020:

[table id=24 /]

Bekijk hier de foto's die Vincent Hartman weer van het evenement heeft gemaakt.

Uitslagen en foto's Winterloop 2018:

Uitslagen (via mijninschrijving.nl)

Foto's (Vera Roodvoets)

Foto's (Mariske van der Wall)

Foto's (Toly Schanssema)