Tips van de verzorger voor de jeugd - Voetbalvereniging Heino

Tips van de verzorger voor de jeugd

Tips van de verzorger voor de jeugd

Blessures
Als er zich blessures voordoen bij onze jeugdspelers blijf dan vooral nadenken over ‘hoe er mee om te gaan’. Ga niet direct zelf voor ‘dokter’ of ‘sportverzorger’ spelen. Zoek mensen op het sportpark die in het bezit zijn van een EHBO diploma en schakel de sportparkdienst in. Zo nodig in overleg met de sportparkdienst spoedeisende hulp mobiliseren.
Bij het meeste letsel is koeling van het grootste belang. De spons doet ‘wonderen’.
De EHBO koffer is te vinden in het materialenhok (bij binnenkomst rechts en dan tegen de wand van het aanrecht) en in de keuken van de kantine (oranjekoffer aan de wand van de keuken).

Wisselbeleid
Bij het wisselen en vooral bij slecht weer is het van belang om spelers direct een trainingsjack en broek aan te laten trekken. Sowieso is goede kleding en aangepast aan de weersomstandigheden belangrijk.

Warming up
Het belang van een goede warming up is groot en verlaagt het risico op blessures. Ga nooit zonder warming up het veld in. Bij uitwedstrijden is het van belang om op tijd te vertrekken zodat er genoeg tijd is voor een goede warming up.
In de trainingen is stilstaan niet goed.

Herstel blessures
Na een blessure niet zomaar weer beginnen. Overleg met de trainer is belangrijk om herhaling te voorkomen. Ook adviezen van de verzorger kunnen daarbij helpen. Op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 u tot 20.00 u is Jan Roeke, sportverzorger, aanwezig in de verzorgingskamer. Hij is bereikbaar op 06-50951133. Wil je langskomen? Bel dan eerst even, dit om te voorkomen dat je lang moet wachten!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!