Facebook Toestaan Niet toestaan

Gelijkspel tegen Hollandia

4 september 2022 20:00

Heino 1 heeft in de uitwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn een verdienstelijk punt binnengehaald. Na 90 minuten spelen was de eindstand 1-1.

De wedstrijd tegen Hoogeveen ging weliswaar op een zure manier verloren, maar leverde ook een dosis vertrouwen op dat er met een goede inzet heel wat mogelijk is in de 4e divisie. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het voor beide teams wat aftasten, waarbij het eerste kansje voor Heino was; Jesse Kruiper kwam net tekort om te scoren. Even later was het echter raak: Tim Leferink kopte een corner prima binnen en gaat daarmee de boeken in als eerste Heinose doelpuntenmaker in de 4e divisie. In de fase die daarop volgde was het Hollandia dat een licht veldoverwicht had, maar Heino hield zonder noemenswaardige problemen stand. Kort voor rust had Heino zelfs dé kans op de 0-2, maar dit keer kwam Marius Deckers net tekort.
Na rust was de eerste grote kans voor Hollandia, maar Kevin Reimink kon redding brengen. Kort daarna maakte de thuisclub, vorig seizoen nog uitkomend in de 3e divisie, echter toch gelijk. Het spel bleef daarna op en neer golven, met voor beide kansen mogelijkheden om (weer) op voorsprong te komen. In de blessuretijd was het, na de ervaring van vorige, nog even spannend, maar gescoord werd er niet meer, waardoor Heino het allereerste punt in de 4e divisie binnen heeft.

Volgende week ontvangt Heino in eigen huis Purmersteijn, dat vandaag met 0-3 verloor van RKAVV. Lukt het Heino om dan de eerste overwinning te boeken?

Heino 2 boekte in de eerste bekerwedstrijd een knappe 6-3 overwinning op Activia 1, terwijl Heino 3 nipt met 1-0 verloor bij MVV '29 2.