Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft eindelijk de eerste thuisoverwinning te pakken. De wedstrjid tegen Alphense Boys eindigde in 4-0.

Heino begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in enkele kansen. Die waren niet direct raak, maar in de 14e minuut was het toch raak. Uit een corner bleef de bal voor het doel hangen, waarna Rick de bal binnen kon tikken. Eindelijk eens geen snelle achterstand, maar juist een snelle voorsprong. Ook in het vervolg van de eerste helft was Heino de bovenliggende partij, maar het verzuimde verder uit te lopen. Zo leek 1-0 de ruststand te worden, maar kort het laatste fluitsignaal werd het toch 2-0. Na een knappe actie van Jesper wist de keeper de bal nog te keren, maar hij was vervolgens kansloos op een van richting veranderd schot van Luck. Zo ging Heino met een goed gevoel de rust in.
In de tweede helft waren de eerste kansen weer voor Heino, maar doordat die niet benut werden, bleef Alphense Boys in de wedstrijd. Na verloop van tijd begonnen de gasten, onder aanvoering van de vaardige Hunkar Cem Sahin, meer en meer druk te zetten op de Heinose verdediging. Dat leverde een paar kansjes en een heel grote kans op, maar Kevin hield zijn doel knap schoon. Het offensief van de Alphenaren werd halverwege de tweede helft in de kiem gesmoord toen Tarik Zaanani een directe rode kaart kreeg na een pittige overtreding. In het restant van de wedstrijd wist Heino de score verder uit te bouwen. Eerst kon de net ingevallen Marius eenvoudig binnenkoppen na een mooie aanval over de linkerkant en een paar minuten later wist Stan, eveneens net ingevallen, na een prima steekpass de keeper te omspelen en rustig binnen te schuiven. Zo eindigde de wedstrijd in een klinkende 4-0 overwinning. Hiermee blijft Heino volop in de race om de veilige 12e plaats.

Woensdag speelt Heino 1 voor de beker in Olst tegen derdeklasser Overwetering. Daarna kan het vizier op de Sallandse Derby tegen Rohda die op 25 februari op het programma staat.

Heino 2 boekte een zwaarbevochten 3-1 overwinning op Bemmel 2 en blijft daarmee meedoen om de bovenste plaatsen. Zaterdag verloor JO19-1 met 3-1 van Vroomshoopse Boys en ook JO17-1 verloor: 1-2 tegen Dalfsen. Vr1 wist ten slotte met 4-2 te winnen van Nieuwleusen.