3925VK
SCHERPENZEEL GLD
tel. 033-2778937

Heino 1 heeft aan de uitwedstrijd tegen koploper Scherpenzeel van afgelopen zaterdag een zwaarbevochten punt overgehouden.

Na een prima lunch van Bij Ne9en vertrok de Heinose selectie richting de Gelderse Vallei. Heino startte in bijna dezelfde opstelling als in de derby tegen Rohda, alleen Kevin Roddenhof was vervangen door Kay Ruiter. Scherpenzeel bleek, ondanks blessures van een aantal sterkhouders, al gauw een prima ploeg te hebben, waardoor Heino vooral in het defensief werd gedwongen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisploeg, maar tot groot gevaar leidde dat niet. Na een kleine twintig minuten meldde Heino zich voor het eerst op de vijandelijke helft en prompt was het 0-1. Matthias Reimink wist een lange bal knap te controleren en rondde knap af. De vreugde van een voorsprong was echter maar van korte duur, want nog geen twee minuten later was het alweer gelijk doordat Pernilly Biya een voorzet binnenkopte. Ook in het vervolg van de eerste helft was het Scherpenzeel dat de lakens uitdeelde en na een halfuur dacht de ploeg ook op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het keeper Mike te Wiele die met een prima redding Biya van zijn tweede treffer afhield, waardoor 1-1 de ruststand was.
In de tweede helft wist Scherpenzeel niet meer zo dominant te spelen als in het eerste bedrijf en had Heino de zaken verdedigend goed voor elkaar. Omdat ook Heino  niet bij machte was grote kansen te creëren, gebeurde er in de tweede helft eigenlijk maar weinig noemenswaardigs, waardoor de ruststand ook de eindstand was. Gezien het spelbeeld, zeker in de eerste helft, een resultaat waarmee Heino tevreden mee de bus in kon stappen. Met twee punten uit vier wedstrijden blijft Heino op plek 15 staan, maar hopelijk is met de gelijke spelen tegen Rohda en Scherpenzeel de stijgende lijn ingezet. Volgende week speelt Heino een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld.

Heino 2 won zondag eenvoudig met 4-0 van Broekland 1 en kwalificeerde zich daarmee voor de knockoutfase van het bekertoernooi. Heino 3 speelde met 3-3 gelijk tegen Lemelerveld 2. Zaterdag speelde ook JO19-1 met 3-3 gelijk tegen DVC Dedemsvaart, terwijl JO17-1 met ruime cijfers won van ASV Dronten: 7-1. Vr1 speelde ten slotte met 1-1 gelijk tegen ASC '62 Vr1.