Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft afgelopen zondag in de Sallandse Derby het eerste punt van het seizoen binnengehaald. Na 90 hete minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Heino startte de wedstrijd in een wat aangepast opstelling en die nieuwe strijdwijze wierp in de eerste helft zijn vruchten af. Het eerste gevaar ontstond na enkele minuten voor het Raalter doel, maar Matthias Reimink produceerde uit een moeilijke hoek iets dat het midden hield tussen een schot en een voorzet, waardoor de bal voor het doel langsging. Kort daarna wist Rohda door het hart van de Heinose defensie te combineren, maar keeper Mike te Wiele hield zijn doel schoon. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waarbij Heino lichtjes de overhand had, vooral omdat de ploeg van Martijn de Vogel ondanks de hitte meer energie in de wedstrijd wist te leggen. Na een dik halfuur spelen viel de 1-0 voor Heino; een corner werd in eerste instantie nog afgeslagen en ook in tweede instantie leverde het nog geen gevaar op, maar uiteindelijk werd Stan Heetkamp vrijgespeeld op rechts die met een prima voorzet Tim Leferink in staat stelde om binnen te koppen. Hiermee was direct de ruststand bereikt.
In de tweede helft verscheen Heino ongewijzigd aan de start, terwijl Rohda twee keer wisselde. Helaas voor Heino sorteerden deze wissels vrijwel direct effect: nog voordat er een minuut verstreken was speelde de ingevallen Mart Lugtenberg Kevin Peppels vrij; de goaltjesdief wist wel raad met deze kans en scoorde de gelijkmaker. Deze gelijkmaker leidde een fase in waarin Rohda veelvuldig de bal had en Heino zich vooral beperkte te verdedigen. Ondanks een grote kans voor Mart Lugtenberg leverde dit overwicht geen doelpunten op voor Rohda. Hierdoor bleef het spannend, zeker omdat Heino met het verstrijken van de tijd weer meer uit zijn schulp kroop. Dit leverde een goede kopkans op voor Jesse Kruiper, maar ook voor de Heinose verdediging bleef het oppassen. Zo kreeg Rohda een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die maar net naast het doel verdween. Het spel golfde in die fase op en neer, waarbij in de slotfase de beste mogelijkheden voor Heino waren. Rohdakeeper Frans van Oldeniel stond echter zijn mannetje bij een knappe volley van Stan Heetkamp en twee goede kansen voor de ingevallen Stijn Kogelman. Zo eindigde de Sallandse Derby in 1-1, een resultaat waar bijna ploegen achteraf wel vrede mee konden hebben. Voor Heino is het eerste punt hiermee binnen; belangrijker is misschien wel dat de ploeg weer met vertrouwen richting de volgende wedstrijd kan kijken. Voor Rohda betekent het gelijkspel een gemiste kans om alleen de koppositie in te nemen.

Zondagochtend won Heino 2 voor de beker op spectaculaire wijze van Wijhe 1: 5-1. Heino 3 wist Overwetering 2 met 2-1 te verslaan. Zaterdag won JO19-1 met 4-0 van Ommen, terwijl JO17-1 met 6-1 onderuit ging tegen Dalfsen. Ten slotte versloeg Vr1 zaterdag Nieuwleusen met 4-2.