Barnseweg 9
3773BA
BARNEVELD
tel. 0342-413478

Heino 1 heeft de goede lijn van de laatste weken zaterdag in de wedstrijd tegen SDV Barneveld weten om te zetten in een schitterende, overtuigende overwinning. In Barneveld eindigde de wedstrijd in 0-5!

Barneveld, dat tot voor kort de minst gepasseerde defensie in de 4e divisie D had, heeft het de laatste weken moeilijk, getuige de 5-1 nederlaag tegen Pelikaan S van vorige week. Bij Heino overheerste ondanks de nederlaag tegen Scherpenzeel het goede gevoel na een puike partij en dus ging de ploeg van Martijn de Vogel vol vertrouwen richting de Gelderse Vallei. De trainer stuurde vrijwel dezelfde 11 mannen als tegen Scherpenzeel de wei in, alleen de van ziekte herstelde Jesper Schokker keerde terug in de basis ten koste van Stijn Kogelman. Heino begon voortvarend aan de wedstrijd en zag dit al na enkele minuten beloond. Een voorzet van Jesper belandde op een Barneveldse arm, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan een penalty geven aan Heino. Deze werd door Kevin Roddenhof feilloos benut. Een minuut of 10 later was het ook al 0-2 en weer was Kevin de doelpuntenmaker. Hij kopte een vrije trap kundig binnen. Bij SDVB gingen de kopjes hierdoor naar beneden en Heino rook bloed. Het bleef de aanval zoeken en kreeg ook kansen. In de 36e minuut was het wederom raak. Deze keer was het topscorer Matthias Reimink die aan het eind stond van een prima aanval. 0-3 was zodoende de ruststand.
In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Heino bleef SDVB onder druk zetten en al snel volgde de 0-4. Aron Wierenga's schot kon door de keeper nog net onschadelijk gemaakt worden, maar de daaropvolgende corner kon door Tim Leferink binnengekopt worden. Hierna nam Heino was gas terug, waardoor de Barnevelders een aantal keer gevaarlijk konden worden, maar onze keeper Ivan hield zijn doel knap schoon. In de omschakeling wist Stan Heetkamp zelfs nog de 0-5 aan te tekenen, waarmee hij de eindstand op het bord zette. Zodoende boekte Heino een schitterende, maar ook broodnodige overwinning, waardoor het een plekje stijgt op de ranglijst. De veilige zone is echter nog niet bereikt, maar als Heino deze lijn voort weet te zetten, gaat de ploeg nog voldoende punten binnenhalen. Te beginnen volgende week, als koploper Excelsior '31, met onze oud-keeper Kevin Reimink op doel, op bezoek komt.

Heino 2 boekte een zwaarbevochten overwinning op De Bataven: 2-1. Heino 3 deed wat het moest doen en won met 1-3 op bezoek bij Diepenveen 2. Zaterdag speelde JO19-1 met 0-0 gelijk tegen DVC Dedemsvaart, terwijl JO17-1 hard onderuit ging tegen Sparta Enschede: 7-0.