Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft zondag de thuiswedstrijd tegen oude bekende TVC '28 uit Tubbergen gelijkgespeeld. Op ons vierde veld - het hoofdveld was nog niet sneeuwvrij - werd het in extremis 2-2.

Bij Heino startte Aron Wierenga, na zijn invalbeurt van vorige week, voor het eerst weer in de basis. Dit ging ten koste van Stan Heetkamp. Rechtsachterin stond Luc Fakkert, waardoor Jeroen Bos op de bank plaatsnam. In de openingsfase gebeurde er niet al te veel. Voor beide ploegen stond er behoorlijk wat op het spel en dus was het in de openingsfase vooral aftasten. Aan beide zijden waren er wel kleine mogelijkheden, maar echt grote kansen vielen er nog niet te noteren. Dat gebeurde pas na ruim een halfuur middels een goede kopkans voor de gasten, waarna de wedstrijd wat ontbrandde. TVC '28 ging nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer, maar het was Heino dat vlak voor rust in de omschakeling toesloeg. Jesper werd vrijgespeeld op links en legde keurig af op Matthias, die de 1-0 prima binnenschoot. Daarmee was de ruststand echter nog niet bereikt, want in de slotminuut van de eerste helft kegelde Okke Schepers een vrije trap van 25 recht in de kruising: 1-1.
Na rust kwam TVC sterk uit de startblokken en al na 3 minuten leverde dat een penalty op. Deze werd door Stefan Huiskes echter over geschoten, waardoor Heino dus goed wegkwam. De Tubbergenaren bleven echter de bovenliggende ploeg en dat leverde de nodige mogelijkheden op. Keeper Ivan had weer de nodige goede reddingen is huis waardoor de stand lang gelijk bleef, tot TVC '28 een kwartier voor tijd alsnog toesloeg. Stefan Huiskes maakte zijn gemiste penalty goed door een afgeslagen corner goed binnen te schieten. In de slotfase kon Heino niet anders dan alles op alles zetten om nog een punt binnen te slepen. Dat leverde vooral gevaar op uit standaardsituaties. Zo ging een kopbal van Matthias via de onderkant van de lat het veld weer in. Net toen iedereen dacht dat de nederlaag een feit was, kreeg Heino echter nog een penalty. Deze werd tot grote opluchitng van het Heinose kamp door Kevin onberispelijk binnengeschoten, waardoor Heino toch nog een puntje binnensleepte. Door dit resultaat blijft Heino steken op de 14e plaats. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, dan gaat de ploeg van Martijn de Vogel op bezoek bij Be Quick 1887, dat net als Heino 12 punten heeft. Een cruciale wedstrijd dus weer.

Behalve de wedstrijd van Heino 1 werd er niet veel gevoetbald afgelopen weekend. Heino 3 speelde echter wel; op bezoek bij Voorwaarts 3 won de ploeg met 1-4, waarmee het de voorsprong op de naaste achtervolgers uitbouwde naar liefst 8 punten.