Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Heino 1 heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior '31 met 1-3 verloren. Heino wist de koploper goed partij te bieden, maar trok toch aan het korste eind.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het Rijssense lid van verdienste Ina Dennekamp, die kort ervoor overleden was. Het eerste gevaar kwam van de gasten via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De bal ging via de muur over de achterlijn, maar uit de corner die daarop volgde viel de 0-1 alsnog. Aanvoerder Kelvin Veensma kopte goed raak. Even later was het echter alweer 1-1 en ook het Heinose doelpunt viel uit een corner. Tim Leferink - wie anders? - kopte de bal kiezelhard achter onze oud-doelman Kevin Reimink. Deze gelijkmaker luidde een sterke fase van Heino in, waarbij het Excelsior '31 goed onder druk zette en ook tot enkele kansen kwam. Helaas viel kort voor rust uit het niets de 1-2, doordat topscorer Rick Hemmink de bal uit de voorzet van de linkerkant in de verre hoek wist te schuiven. Hij maakte hiermee alweer zijn 17e treffer van dit seizoen.

In de tweede helft kwam liet Excelsior '31 zien dat het niet voor niets bovenaan staat. Heino had het een stuk moeilijker dan in het eerste bedrijf, maar toch volgde er nog een goed kans op de gelijkmaker. Rick Vreeswijk schoot echter net voorlangs. In de 65e minuut viel dan toch de beslissing in de wedstrijd. Na een prima aanval van Excelsior '31 bleef de bal hangen in het Heinose strafschopgebied, waardoor Jasper Veltkamp makkelijk kon scoren. In het restant van de wedstrijd kon Heino niet echt meer een vuist maken en omdat onze keeper Ivan Kaniuchko nog wat reddingen in huis had, bleef het bij 1-3. Heino heeft zijn huid duur verkocht, maar aan het eind van de rit bleek Excelsior '31 toch een maatje te groot. Met het vertoonde spel kan Heino echter met vertrouwen naar de laatste 10 wedstrijden van het seizoen toewerken. Komend weekend is de ploeg van Martijn de Vogel vrij; de eerstvolgende wedstrijd is op woensdagavond 13 maart de bekerwedstrijd, uit tegen het Maldense Juliana '31.

Heino 2 wist met 1-2 te winnen van Longa '30, terwijl Heino 3 de topper tegen Batavia '90 2 met 5-2 won. Zaterdag verloor JO19-1 met 5-1 van Berkum, terwijl JO17-1 met dezelfde cijfers wist te winnen van Raptim.