Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Heino 1 heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior '31 in Rijssen met 3-0 verloren. Na een 0-0 ruststand nam de thuisploeg in de tweede helft afstand.

Na een prima lunch, verzorgd door Bij Ne9en, vertrok de bus richting Rijssen. Stijn Kogelman startte als linksbuiten, waardoor Stan Heetkamp op de bank begon. Verder begon Heino ongewijzigd aan de wedstrijd. Het eerste kwartier stond voor beide ploegen in het teken van aftasten; voor beide doelen gebeurde er dan ook nog niet veel. Daarna brak de wedstrijd wat meer open. De thuisploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar Heino wist het meeste gevaar te stichten. De grootste kans was voor Jesse Kruiper, die oog in oog met Kevin Reimink de bal niet goed meekreeg, waardoor onze oud-doelman kon ingrijpen. Helaas wist ook Stijn Kogelman de rebound niet te benutten. Kort daarop was er weer een kans voor Stijn, maar ook dit keer lag Kevin Reimink in de weg. De thuisploeg noteerde ook wel een aantal mogelijkheden, maar heel gevaarlijk werd het niet, waardoor 0-0 een logische ruststand was.
In de rust kwam Rick Vreeswijk in het veld voor Stijn Kogelman. Excelsior '31 voerde in de beginfase van de tweede helft de druk flink op, waardoor al snel de 1-0 viel. Na goed voorbereidend werk van Givan Werkhoven kon Rick Hemmink eenvoudig binnenschieten. Even later was het al bijna 2-0, maar dit keer werd de poging van dezelfde Hemmink van de lijn gehaald. Halverwege de tweede helft maakten Kevin Roddenhof en Stan Heetkamp hun opwachting, voor Sten Rosendal en Jesse Kruiper zat de wedstrijd erop. Deze dubbele wissel sorteerde bijna direct effect, maar helaas wist Matthias Reimink een goede kans niet af te ronden en ook deze keer was de rebound niet aan Heino besteed: Aron Wierenga schoot over. Op jacht naar de gelijkmaker gaf Heino achterin steeds meer ruimte weg; Excelsior wist hier in de 72e minuut optimaal van de profiteren: Steff Kaptein scoorde na een snelle aanval de 2-0. Voor de laatste 10 minuten kwam Ruben Meijer nog in het veld voor Jeroen Bos, maar Heino wist de wedstrijd niet meer om te draaien. In blessuretijd viel zelfs nog de 3-0: Heino kreeg de bal niet weg voor het doel, waardoor Haris Memic kon scoren. Zo eindigde de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Excelsior in een wat geflatteerde 3-0 nederlaag. Als Heino wat beter met de kansen om weet te gaan, moet het lukken om de eerste overwinning binnen te halen, om te beginnen komende zondag tegen Quick '20.

Heino 2 won ook zijn tweede wedstrijd. Ook op bezoek bij De Bataven won de ploeg met 1-0. Heino 3 haalde flink uit tegen Diepenveen 2: 7-0. Zaterdag speelde JO19-1 met 1-1 gelijk tegen HHC Hardenberg JO19-2. JO17-1 won de uitwedstrijd tegen SDC '12 met 1-6 en Vr1 won met 5-0 van Hulzense Boys.